زایمان زودرس
زایمان زودرس زایمانی است که نوزاد زودتر از زمان موعد متولد می شود این نوع زایمان ممکن است برای هر خانمی رخ دهد که موجب نگرانی بسیاری از مادران شده چرا که زایمان زودرس یکی از علت های اصلی مرگ و میر در بین نوزادان می باشد،که متاسفانه این آمار همچنان در حال افزایش می باشد؛از این رو دکتر آزاده مهدیان متخصص زنان و زایمان به منظور افزایش اطلاعات و آگاهی مادران گرامی در این مقاله به تمام موارد مربوط به زایمان زودرس از علل تا پیشگیری آن پرداخته است، با ما همراه باشید.
زایمان زود رس چیست؟
به زایمانی که در بازه زمانی 20 الی 37 هفته بارداری که با افزایش انقباظات مکرر رحم شروع شده و رخ می دهد را زایمان زودرس می گویند. بدیهی است که زایمان هرچه زودتر رخ دهد مشکلات بیشتری نیز با خود در پی خواهد داشت. زایمان زودرس با علل مختلف در هر بارداری امکان دارد رخ دهد که در برخی مواقع قابل پیشگیری می باشد و می توان از آن جلوگیری نمود.
علائم هشدار دهنده زایمان زودرس
- احساس درد شدید در ناحیه شکم
- کمر درد شدید
- نشت وپارگی کیسه آب
- افزایش و تغییرترشحات واژن
- انقباضات مکرر رحمی(هر 10 دقیقه)
- گرفتگی عضلات شکم
- احساس درد و فشار در ناحیه لگن
- خونریزی
عوامل تاثیر گذار در بروز زایمان زودرس
- وارثت و سابقه خانوادگی
- بارداری به روش لقاح مصنوعی
- استعمال دخانیات و مصرغف مواد مخدر
- بارداری دوقلویی وچندقلویی
- جفت سرراهی
- جنین دچار نقص عضو
- ضعیف بودن بدن مادر
- اضافه وزن در بارداری
- کمبود وزن و لاغری مفرط در بارداری
- فشار خون بالا و اختلالات انعقادی
- تیروئید درمان نشده مادر
- دیابت
- ناهنجاری های رحمی
- عفونت شدید داخل رحمی
- پره اکلامپسی و بیماری های کلیوی
دکتر آزاده مهدیان جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی با بهره گیری از جدید ترین روش های تشخیصی و درمانی مجهز در زمینه مشکلات مربوط به زنان ومسائل مربوط به ناباروری آنان می پردازد. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره 44093233 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام ایشان مراجعه نمایید .
خطرات تهدید کننده سلامت نوزاد در زایمان زودرس
نوزادانی که زودتر از موعد طبیعی متولد می شوند را نوزاد نارس می گویند از آنجایی که این نوزادان سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به سایر نوزادان دارند لذا سلامت آنها در معرض مشکلات و خطرات احتمالی زیادی می باشد زیرا بدن و بسیاری از ارگان های داخلی بدن نوزاد به تکامل کامل و رشد کافی نرسیده است و امکان دارد که نتواند در فضای بیرون رحم مقاومت کرده و دوام آورد حتی ممکن است زنده نماند ؛ همچنین این دسته از نوزادان در مقایسه با نوزادان معمولی میزان رشد بیسار آهسته ای دارند،از این رو در معرض مشکلاتی از قبیل موارد ذکر شده ذیل می باشند.
- فلج مغزی ویا ناتوانی ذهنی
- اوتیسم
- مشکلات ریوی
- از دست دادن دید و شنوایی
- خونریزی داخل مغزی
- زردی
- نکروز روده
- سایر عفونت های دوره نوزادی
انواع زایمان زودرس
- زایمان زودرس بی اختیار
این نوع زایمان به دلایل نامشخص و پیش از 37 هفته بارداری اتفاق می افتد.
- زایمان زودرس با تجویز پزشک
وجود عارضه هایی چون پره اکلامپسی و… زایمان زودرس را برای مادر تجویز می نماید.
پیشگیری از تولد نوزاد نارس
راهها و روش های مختلفی برای پیشگیری از متولد شدن نوزاد زودرس وجود دارد،این روش ها می توانند زمان تولد نوزاد را به زملن طبیعی یاحدالامکان به زمان نزدیک به زایمان طبیعی موکول نماید تا خطرات ناشی از زایمان زود رس کاهش یابد.
یکی از نکات مهم که به تمامی خانم های باردار توصیه می گردد این است که به هیچ وجه در طول دوران بارداری ارتباط خویش را با پزشک متخصص خود قطع ننمایید تا از میزان سلامت و روند رشد جنین خود آگاه باشید . پزشک متخصص با بررسی شرایط فیزیکی و داخلی مادر ، با ارائه برنامه غذایی و تامین شرایط مناسب به وی کمک می کند تا زایمانی موفق را تجربه نماید وهمچنین احتمال بروز زایمان زود رس را به حداقل برساندو. وی در طول دوران بارداری ارتباط خود را با پزشک تان قطع نکنید. دکتر آزاده مهدیان بهترین راه برای پیشگیری از زایمان زودرس را شناخت علائم آن می داند وهمچنین توصیه اکید بر این موضوع دارند که به هیچ عنوان هیچگونه داروی شیمیایی را را بدون مشورت با پزشک مصرف ننمایید و همچنین در طول این دوران از مراجعه به متخصص طب سنتی پرهیز نمایید.
در زمانی که پزشک تشخیص امکان زایمان زود رس دهد برای مادر استراحت مطلق تجویز نموده و هم چنین داروهای مربوط به تعویق انداختن زایمان را برای وی تجویز می نماید. چنانچه علائم مربوط به زایمان زودرس را در خود مشاهده نمودید سریعا به پزشک خود مراجعه نموده و با وی مراجعه نمایید.
**شما کاربران گرامی اگر به دنبال کسب از اطلاعات بیشتر درباره بهترین متخصص زیبایی زنان و زایمان در تهرانمی باشید می توانید به لینک مقابل مراجعه نمایید.
0 دیدگاه