۰۲۱-۸۸۳۷۱۱۵۸
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
دکتر آزاده مهدیان / بیماری های زنان / علائم سرطان دهانه رحم

علائم سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم که یک بیماری بی رحم است می تواند زندگی و آسایش را از خانم ها سلب کند و حتی در عده ای که از راه کار های درمانی آن خبر ندارند، می تواند وحشت بر اندام آن ها بیاندازد. اما دیگر جای نگرانی نیست زیرا در حال حاضر متخصصین ما توانسته اند درمان های کاملی برای این گونه عارضه های بیابند و با استفاده از دانش به روز خود به هم میهن نان خود کمک کنند تا از شر سرطان خلاصی یابند و لکه آن را از دامن شان بزدایند.به طور کلی جزو عارضه های است در ساختار زنانه شکل می گیرد، یعنی فقط خانم ها به آن مبتلا می شوند. این عارضه تحت علل و عوامل بسیاری ایجاد می شود که در ادامه به چیستی، و علائم بروز آن بیشتر می پردازیم.

سرطان دهانه رحم چیست؟

سرطان دهانه رحم هنگامی اتفاق می افتد که سلول ها در دهانه رحم تغییر کنند، این سرطان نیز می تواند بر بافت های عمیق تر  رحم نیز تاثیر بگذارد، حتی امکان دارد قسمت های دیگر بدن را درگیر کند یا اصطلاحاٌ به دیگر نقاط نزدیک بدن مانند: مهبل، مثانه، روده بزرگ، متاستاز بزند.

خوشبختانه این نوع بیماری به آرامی رشد می کند بنابراین فرصت درمان آن قبل از حاد شدن وجود دارد.

یک آمار بسیاری خوبی هم که در دست داریم این است که به لطف فراگیر شدن چکاپ ها در بین زنان و انجام تست های پاپ اسمیر، هر ساله با تعداد کمتری ازاین عارضه در بین خانم ها مواجهه ایم، این امر نشان دهنده این است که توانسته ایم تا حدی به رسالت خود، که آگاهی بخشی است عمل کنیم و عده ای برای جلوگیری از ابتلا به این گونه بیماری ها به چکاپ و پیشگیری از بیماری بپردازند.

سرطان دهانه رحم

علائم سرطان دهانه رحم

در ابتدا بگوییم که گاهی ممکن است این بیماری علائم خاصی نداشته باشد، اما ما در این نوشتاربه علائمی که به طور شایع گزارش شده است می پردازیم.

  • خون ریزی واژن بعد از مقاربت
  • خون ریزی بعد از اتمام دوره یائسگی
  • احساس درد در لگن در حین برقراری رابطه جنسی واژینال
  • اخلال در ادرار یا دفع
  • تورم در قسمت های از پا ها
  • خستگی مفرط
  • کاهش وزن شدید و کم شدن اشتها
  • ترشحات آبکی و خونی که ممکن است که زیاد باشد و بوی نامطبوعی داشته باشد.

عوامل موثر در  ایجاد سرطان دهانه رحم عبارت اند از:

  • شروع رابطه جنسی در سنین پایین
  • داشتن شرکای جنسی متعدد
  • مصرف قرص های جلوگیری از بارداری در خانم های جوان به خصوص به مدت بیشتر از 5 سال
  • سیگار کشیدن
  • ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن
  • ابتلا به بیماری های مقاربتی

بیشتر بخوانید: رهایی از سرطان رحم

در خصوص کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم می توان اقداماتی را انجام داد که شامل موارد زیر می شود.

تزریق واکسن ویروس HPV که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی و سرطان دهانه رحم را به شکل چشم گیری کاهش دهد. انجام آزمایش های دوره ای و معمول مانند: تست پاپ اسمیر، تصویر برداری های مانند: سونوگرافی.

پزشکان این آزمایش ها را از سن 21 سالگی به بعد توصیه می کنند.

با کمک مشاور و متخصص سکس تراپیست حاضر در کلینیک های روانشناسی م یتوانید رابطه جنسی سالم و ایمن را آموزش ببنید و بدون دغدغه لذت ببرید. اگر سیگار می کشید به کمک محرک های معمول به ترک آن بپردازید.

تشخیص سرطان دهانه رحم چگونه ممکن است؟

با مراجعه به بهترین متخصص زنان می توانید علائمی که مشاهده کرده اید را به پزشک گزارش دهید، سپس برای تشخیص بالینی به صورت فیزیکی مورد معاینه قرار می گیرید، برای دقیق تر شدن تشخیص پزشک برای شما آزمایش و تصویر برداری های را تجویز می کند، که آن را انجام می دهید و نتایج به دست آمده را به پزشک ارائه می دهید تا با بررسی آن ها به تشخیصی دقیق تر از وجود بیماری تان برسند.

سرطان دهانه رحم  چگونه درمان می شود؟

اگر فردی به سرطان دهانه رحم مبتلا شده باشد، تیمی متشکل از بهترین متخصصین اقدام به درمان بیماری تان می کنند و گزینه های درمانی را پیش روی تان قرار می دهند و بنا بر شرایط  روح یو جسمی تان و صلاح دید خود هر کدام از این گزینه های درمانی را انتخاتب می کنند که هر چه سریع تر به بهبودی کامل دست یابید.

انواع متداولی از راه کار های درمانی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • شیمی درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی و جلوگیری از انتشار آن ها به نقاط دیگر بدن
  • جراحی به منظور برداشتن تومور یا از بین بردن سلول های سرطانی
  • پرتو درمانی یا همان رادیو تراپی یکی دیگر از روش های درمانی این بیماری محسوب می شود که به منظور محو کردن یا به اصطلاح عامیانه آن سوزاندن آثار سلول های سرطانی انجام می شود.
رحم

پیشگیری از سرطان دهانه رحم

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم موارد زیر را رعایت کنید:  

از پزشک خود در مورد واکسن HPV سوال کنید: دریافت واکسن برای پیشگیری از عفونت HPV ممکن است خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم و سایر سرطان های مرتبط با HPV را کاهش دهد. از پزشک خود بپرسید که آیا واکسن HPV برای شما مناسب است یا خیر.

تست پاپ روتین انجام دهید: تست پاپ می تواند شرایط پیش سرطانی دهانه رحم را تشخیص دهد، بنابراین می توان آنها را درمان کرد تا از سرطان دهانه رحم جلوگیری شود. اکثر سازمان‌های پزشکی پیشنهاد می‌کنند که آزمایش پاپ اسمیر روتین را در سن ۲۱ سالگی شروع کنید و هر چند سال یک بار آن را تکرار کنید.

رابطه جنسی ایمن داشته باشید: با انجام اقداماتی برای جلوگیری از عفونت های مقاربتی، مانند استفاده از کاندوم در هر بار رابطه جنسی و محدود کردن تعداد شرکای جنسی، خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را کاهش دهید.

سیگار نکشید: اگر سیگار می کشید، با پزشک خود در مورد راهکارهایی که به شما در ترک سیگار کمک می کند، صحبت کنید

هر کدام از این روش های درمانی به نوع و مرحله  ای از بیماری که شما در آن قرار  دارد بستگی دارد که کدام یک پروسه درمان را برای شما سهولت می بخشد.معمولاٌ برای افرادی که در مراحل اولیه بیماری قرار دارند از روش جراحی به تنهایی استفاده کنند و تومور یا سلول های سرطانی موجود را بردارند تا درمان تکمیل گردد.سپس برای درمان بیماری های که در مراحل پیشرفته تری قرار دارند از تمامی گزینه های درمانی برای مکمل درمانی به کار می برند تا دیگر سرطان یا سلول سرطامی دیگر در آن منطقه عود نکند.

دکتر آزاده مهدیان

درباره دکتر آزاده مهدیان

دكتر آزاده مهديان، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارای مدرک تکمیلی سونوگرافی و لاپاراسكوپی پیشرفته از دانشگاه تهران می باشند. دکتر آزاده مهدیان عضو انجمن جراحان زنان ایران و همچنین عضو انجمن جراحی های کم تهاجمی زنان می باشند. از جمله افتخارات دکتر مهدیان می توان به “کسب رتبه نخست کاهش آمار سزارین و افزایش آمار زایمان طبیعی در استان لرستان” اشاره کرد.

مقالات مرتبط

درمان جای سزارین با لیزر

درمان جای سزارین با لیزر

درمان جای سزارین با لیزر امکانپذیر است؟ خانم هایی که قصد بچه دار شدن دارند، خصوصا آن هایی که برای...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با پزشک