یکی از مراحلی که به طور طبیعی هر خانمی در طول دوران زندگی خود تجربه خواهد کرد دوره یائسگی است، دوره یائسگی به معنی پایان یافتن دوره پریودی خانم ها می باشد.
در این بخش از زندگی خانم ها تخمدان ها دیگر توانایی انجام اعمال فیزیولوژیکی را ندارند از این رو قدرت باروری خویش را از دست می دهند. متاسفانه خانم های زیادی در این دوران به علت تغییراتی که در بدنشان رخ می دهد با بحران های جدی روحی و حتی جسمی مواجه می شوند، از این رو برآن آمدیم تا با ارائه این نوشتار و افزایش اطلاعات شما بانوان گرامی، در ارتباط با یائسگی وموارد مربوطه بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
یائسگی چیست؟
بهتر است بگوییم که یائسگی یکی از مهم ترین دوره های زندگی هر خانم محسوب می شود، اما به علت اینکه تغییرات در این دوره برای فرد تازگی دارد ممکن است موجب نگرانی و افسردگی وی گردد، باید دانست که یائسگی فصل جدیدی از زندگی و دوره ای از بلوغ زنان می باشد که بهتر است هر چه سریعتر خود را با این دوره از زندگی وفق دهند چرا که لازم است این دوره در مسیر طبیعی رشد آنها رخ دهد.
تغییرات هورمونی، جسمانی، و حتی رفتاری از جمله ویژگی های دوران یائسگی می باشد که خانم ها در ابتدای مواجه با آن مواجه ممکن است کمی نگران و حتی افسرده شوند.
دکتر آزاده مهدیان درخصوص دوره یائسگی تاکید براین دارد که خانم ها حتما درباره علائم ،تغییرات و مشکلات این دوره اطلاعات خود را افزایش دهند تا در حین روبرو شدن با آن راحت تر کنار آمده و تحت مدیریت عاقلانه خود قرار دهند.
سن یائسگی
این دوره حدودا از سن 55 به بعد رخ می دهد، دلایل مختلفی در زود تر یا دیرتر رخ دادن یائسگی نیز دخیل می باشد اما به طور کلی می توان گفت که بطور طبیعی یائسگی در سالهای 45 تا55 سالگی خانم ها رخ می دهد. یکی از موارد تاثیر گذار در یائسگی مسائل ژنتیکی می باشد، یعنی اغلب خانم ها در بازه سنی یائسه می شوند که مادر، خواهر و یا مادربزرگشان یائسگی را تجربه کرده باشد.
از کجا بدانم یائسه شده ام؟
این دوره طبیعی که لازم است در دوره هر خانم بالاخره اتفاق بیوفتد علائم مربوط به خود را دارد که شما با مشاهده این علائم می توانید به یائسه بودن خود پی ببرید، این دوره مانند تمام دوره های که هر خانم آن را تجربه می کند مانند بلوغ و بارداری مزایا و مشکلات مختص به خود را دارد. بطور کلی یائسگی قطعی زمانی رخ می دهد که یک سال از آخرین قاعدگی زنان گذشته باشد. علائم یائسگی در هر خانم ممکن است متفاوت باشد.
علائم یائسگی
- افزایش میزان حرارت بدن که در اصطلاح زنان یائسه می گویند بدنم به طور ناگهانی داغ شده یا گر گرفته است. این حالت گر گرفتگی که بطور مکرر و بی دلیل در خانم های یائسه رخ می دهد.
- افزایش تعریق در زنان یائسه به طور مکرر
- بروز تغییرات در خلق و خو و افزایش اضطراب و بی قراری
- تغییرات هورمونی کاملا گسترده
عوارض دوره یائسگی
- قطع شدن پریود در زنان
- عدم توانایی در باروری و بارداری
- کاهش سطح هورمون استروژن
- پوکی استخوان
- ضعف در سیستم ایمنی
- بروز بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی
- بی اختیاری در دفع ادرار و مدفوع( به علت کم شدن میزان هورمون استروژن)
- خشکی واژن
نحوه رویارویی مثبت و ثمر بخش با مسائل دوران یائسگی
از جمله روش ها و راه حل های طی نمودن بحران های یائسگی عبارتند از:
- بالا بردن آگاهی در خصوص علائم و عوارض یائسگی
- دریافت مشاوره های لازم در این خصوص برای افزایش آرامش روحی و روانی
مهم ترین نکته در دوران یائسگی که در این مقاله نیز به آن اشاره شد نحوه رویارویی با مسائل و مشکلات دوران یائسگی می باشد. خانم هایی که دچار یائسگی زود رس می شوند لازم است که از داروهای هورمونی که توسط بهترین متخصص زنان تجویز می شود استفاده نمایند تا با خطرات و مشکلات بهداشتی که به دلیل فقدان هورمون استروژن می باشد مواجه نشوند و علائم عمومی را نیز به حداقل برساند.
0 دیدگاه